Inici

 

ASSOCIACIÓ MUSICAL DE MESTRES DIRECTORS

L'Associació Musical de Mestres Directors va néixer l'any 1988 prenent el relleu de l'Agrupación Española de Maestros Directores y Concertadores de Barcelona (1920), del "Patronat de Músics" i del "Montepío de Músics", com una associació lliure que pretén ser un punt de trobada dels músics, i tots aquells que estimen aquest art.

El seu mitjà de comunicació es el butlletí "Vibracions" que s'edita mensualment i acull informació musical tant històrica com d'actualitat que compta amb diversos col·laboradors habituals que fan possible la seva aparició mensual i que està obert a d'altres participacions.

L'Associació disposa d'un important arxiu musical, tant de partitures com de literatura musical i documents de l'"Agrupación", en la seva època de sindicat, i del "Montepio" i el "Patronat", que està a l'abast d'investigadors i de tot aquell que estigui interessat en aquest tema.

Altre activitat de l'Associació és l'organització de dos concerts mensual d'octubre a maig-juny aprofitant que al local on estem acollits, el Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona, disposa d'un auditori (Cullell i Fabra) amb un aforament d'un centenar de persones i que compta amb un piano de mitja cua i un clavicembal.

L'Associació Musical de Mestres Directors ha estat presidida, des de la seva fundació, pel Mestre Agustí Cohí Grau que l'any 2004 va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva trajectòria com a pedagog, director i compositor, amb una àmplia producció musical.

El Mestre Agustí Cohí Grau ens va deixat a primers del 2012, a la edad de 90 anys, però l'Associació segueix la seva petja de la mà del Mestre Lluís Farreny i Alujas.

Aquesta pàgina web preten fer arribar la nostra informació a tota aquella persona interesada amb el tema musical on trobareu articles del nostre butlletí “Vibracions”, noticies, concerts, biografies dels nostres músics, efemèrides, etc. Volem que sigui una finestra oberta a tothom i és per aquest motiu que us animem a col·laborar amb nosaltres participant amb treballs i informacions musicals dins del camp de la música clàssica de tots els temps. Tanmateix anem introduint informació del material que disposem en el nostre antic i valuós arxiu musical i que posem a la vostra disposició. Apa, veniu amb nosaltres, entre tots la farem gran.

Si voleu més informació o contactar amb nosaltres dirigiu-vos al secretari de l'Associació, tel: 934352850, 656456191,